Milieu

Karton en milieu; het is een belangrijk punt in onze samenleving. Karton en papier producten, zoals golfkarton dozen en kranten zijn niet weg te denken en worden overal verbruikt. Het is dan ook een van de minst vervuilende grondstoffen die er bestaan, karton en papier zijn dan ook vele malen te recyclen.

Voor sommige organisaties is deze duurzame circulatie een erg omstreden punt, zoals zij beweren worden er voor de papier en kartonproductie vele bomen gekapt. Door de toenemende vraag van karton zijn ze van mening dat er veel bossen zullen verdwijnen en dat dit een impact zal hebben op ons ecologisch systeem.

Echter is het tegendeel waar

Zo is meer als 50% van de vezels die nodig zijn voor de productie van papier en karton afkomstig van oude papier. Wij hebben in Nederland, maar ook in de rest van Europa een goed georganiseerd systeem voor het inzamelen van oude papier. Daardoor worden hebben we veel minder hout nodig voor de aanmaak van nieuw karton en papier. Onze kartonleveranciers betrekken dan ook hun grondstoffen uit duurzaam beheerde Europeesche bossen en deze planten dan ook meer bomen aan dan dat er worden gekapt.

Producent

Als toonaangevend producent van een uitgebreid assortiment van golfkartonnen verpakkingen, is het van belang dat we de milieu-impact van onze leefstijl erkennen. Kartonnage Hedel streeft naar een duurzame en recycling gerichte samenleving, die het milieu combineert met de economie. Dit draagt bij aan de vermindering van Co2 uitstoot. Het terugdringen van het gebruik van eps, plastic en folies in kartonnen verpakkingen is dan ook een streven bij het ontwikkelen van verpakkingen voor onze klanten.

Karton en milieu sparen door te kiezen voor maatwerk

Om onnodige verspilling van karton te voorkomen hebben wij onze strategie gericht op het produceren van maatwerkverpakkingen. Uw product in een te grote doos draagt bij aan de verspilling van golfkarton en de loze ruimte wordt vaak opgevuld met bubbelfolie of eps schuimen. Ook zorgt onnodig volume voor meer transportschade en onnodige vervoersbewegingen. Door te kiezen voor onze dozen op maat draagt u bij aan een schonere samenleving waarin milieu en economie centraal staan.

Beheerde bossen voor karton en papier productie
FSC verpakkingen

Bekijk onze duurzame golfkartonnen verpakkingen