Tape

Bij het inpakken van uw goederen in dozen wordt er veel gebruik gemaakt van plakband voor het sluiten van dozen. Omdat de meeste dozen niet zonder tape kunnen worden gesloten hebben we bij Kartonnage Hedel verschillende soorten verpakkingstape.

Zo zijn er diverse soorten en kwaliteiten tape, ieder met andere eigenschap en voor uiteenlopende doeleinden.
Wij kunnen desgewenst uw plakband laten bedrukken door onze leverancier.

Bestel hieronder uw verpakkingstape

Soorten plakband

Er zijn 4 kwaliteiten plakband leverbaar om uw dozen op maat mee te sluiten. Deze zijn verkrijgbaar voor tapedispensers met een rolhouder van 78mm en hebben een breedte van 48 mm. Maakt u gebruik van een dozensluitmachine, dan kunnen wij ook uw machinerollen leveren. Machinetape heeft ongeveer 990 meter op een rol zitten en hebben een breedte van 48 mm.

Onze verpakkingstapes

PP Solvent Tape

De PP Solvent Tape is het langste houdbaar van de PP tapes. Deze verpakkingstape is redelijk licht van de rol af te krijgen en heeft veel rek. Het is de perfecte tape voor het sluiten van allerlei dozen.

Een plakband soort met een goede kleefkracht en is werkbaar bij -20 °C tot +40 °C, waardoor hij zeer geschikt is voor diepvriesproducten. Doordat de plakband een goede kleefkracht en gemiddelde afrolweerstand heeft, is deze zeer goed te gebruiken voor machinale verwerking.

PP Acryl Tape

De PP Acryl Tape is een voordelige en milieuvriendelijke verpakkingstape die direct corrigeerbaar is omdat de aankleef kracht laag is. Naarmate de tape langer op de dozen zit neemt de hechting toe. Deze verpakkingstape is geschikt voor een temperatuur bereik van -15 graden Celsius tot 40 graden Celsius, dus geschikt voor opslag in koude ruimtes.

De tape blijft bij temperatuur schommelingen stevig op uw dozen zitten  door de milieuvriendelijke acryl lijmlaag. Het bedrukken van deze tape kan op twee verschillende manieren, op de PP film of tussen de PP film en lijmlaag.

PP Hotmelt Tape

De hoge aankleefkracht van deze verpakkingstape zorgt voor een snelle hechting op uw dozen. Dit komt doordat deze is voorzien van een hotmelt lijmlaag die geschikt is voor sluitingen waar wat spanning op staat. Verkrijgbaar in een transparante, witte of bruine kleur.

Deze is echter niet geluidsvriendelijk bij het afrollen en is bovendien niet zo lang houdbaar als deze op de PP film wordt bedrukt.
Wordt deze verpakkingstape tussen de PP film en de lijmlaag in bedrukt, dan is deze wel langer houdbaar.

PVC Tape

Een nagenoeg geruisloze verpakkingstape die erg geschikt is om uw dozen mee af plakken en voor diverse doeleinden te gebruiken. Deze rolt wel wat zwaarder af maar heeft een hoge kleefkracht door dat deze voorzien is van een sterke lijmlaag.

Pvc tape is verkrijgbaar in het transparant, wit en bruin. Bovendien is dit de meest verkochte plakband in ons assortiment en geeft de beste en mooiste resultaat als deze bedrukt moet worden. Het is een plakband die minstens 11 tot 12 maanden houdbaar is als deze op kamertemperatuur wordt opgeslagen.

Papieren plakband

Op aanvraag leveren wij ook nylon versterkt gegommeerd papier en zelfklevende plakband. Gegommeerd papier is verkrijgbaar in verschillende soorten en formaten. We kunnen deze leveren met of zonder een bedrukking of met een nylon versterking. eventueel een machine voor de verwerking leveren.

Zelfklevend papieren plakband is een milieuvriendelijke tape met een lijm die op rubberbasis is. Deze papieren plakband is geschikt voor een snelle aanhechting en is leverbaar in het wit en bruin. Het is een tape die beperkt houdbaar is en kan worden voorzien van een versterkte vezel.

Kies hieronder uw dozen op maat en sluit deze met uw eigen bedrukte plakband