Blog

Vouwdozen

Kartonnen vouwdozen online bestellen

Heeft u kartonnen vouwdozen nodig voor het vervoeren of versturen van uw producten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem bijvoorbeeld onze kartonnen vouwdozen, waarvoor uitsluitend het allerbeste karton wordt gebruikt tijdens het productieproces. De vouwdozen kunnen hierdoor voor veel verschillende doeleinden worden ingezet, denk bijvoorbeeld aan het versturen van postpakketten of het verhuizen van dierbare spullen.

Bent u op zoek naar stevige kartonnen dozen waarop u kunt vertrouwen? Zoek dan niet verder, want vouwdozen zijn niet voor niets ‘s werelds populairste en meest gebruikte kartonnen doos. En bij ons vindt u een ruim assortiment. Om de laatste twijfels bij u weg te nemen, leest u in dit blog precies waarom wij zo trots zijn op onze vouwdozen én waarom we ze aanraden aan vrijwel al onze klanten.

Verschillende soorten vouwdozen

Juist omdat we zoveel vertrouwen hebben in de kwaliteit van onze vouwdozen, bieden wij meerdere modellen aan in ons assortiment. Om u een impressie te geven van de verschillende mogelijkheden, hebben we onze modellen hieronder voor u op een rijtje gezet:

Vouwdoos 0200 (bovenzijde open)

Deze vouwdoos is open aan de bovenkant en heeft alleen aan de onderkant een sluitende klep. Dit betekent dat deze vouwdoos niet volledig kan worden afgesloten. De vouwdoos 0200 wordt daarom niet gebruikt voor postpakketten, maar des te meer voor het opbergen van materialen of het vervoeren van producten binnen uw bedrijf.

Vouwdoos 0201 (meest gebruikte kartonnen vouwdoos)

Dit model heeft zowel aan de boven- als aan de onderkant een sluitende klep. Dit betekent dat u de doos gemakkelijk zelf kunt uitklappen en dat u hem volledig kunt afsluiten. Bent u op zoek naar een vouwdoos 0201 voor het versturen van postpakketten? Dan is dit model perfect voor u!

Vouwdoos 0202 (overlappend onder en aansluitend boven)

De vouwdoos 0202 heeft aan de bovenkant sluitende vouwkleppen, maar aan de onderkant overlappende vouwkleppen. Dit betekent dat u de kartonnen kleppen over elkaar heen legt, waardoor ze nóg steviger worden. Dit model is inzetbaar voor veel verschillende doeleinden. Zo kunt u deze vouwdozen niet alleen uitstekend gebruiken voor het vervoeren van puntbelaste poederen, maar u kunt er ook postpakketten mee versturen. De bodem zal bij gebruik van deze dozen minder doorzakken.

Vouwdoos 0203 (overlappende kleppen)

Dit model 0203 heeft zowel aan de bovenkant als aan de onderkant overlappende vouwkleppen. Dit is perfect wanneer u bijvoorbeeld zwaardere en breekbare materialen met de post moet versturen. Het grote voordeel van deze dozen is dat door de overlappende kleppen deze vrijwel niet inzakken en waardoor je tevens zwaardere dozen op elkaar kunt stapelen.

Bij ons heeft u overigens niet alleen keuze uit meerdere modellen, maar uit verschillende extra opties. Zo kunnen onze kartonnen vouwdozen geleverd worden met of zonder handgrepen en kunt u zelfs de kleur van het karton kiezen. Heeft u liever bruin karton of wit?

Ons efficiënte en kwalitatieve productieproces

Wij begrijpen als geen ander dat onze kartonnen vouwdozen een hoop te verduren krijgen. Tijdens het transport is het immers niet mogelijk om ieder pakket met zijden handschoentjes aan te pakken. Daarom staat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel. Om onze klanten van sterke vouwdozen te kunnen voorzien, dragen wij zorg voor de nodige controles gedurende het productieproces. Tijdens deze controles testen onze medewerkers of het karton voldoet aan alle eisen en het gewenste gewicht kan dragen.

Naast de kwaliteit willen we onze klanten natuurlijk ook zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn. Om een snelle levering te kunnen garanderen, werken wij in een 2-ploegendienst. Hierdoor staan onze machines beperkt stil en kunnen we per dag veel vouwdozen produceren. Dit alles zorgt er niet alleen voor dat we onze klanten tevreden kunnen stellen, maar ook dat onze medewerkers trots zijn op hun werk én het eindresultaat!

 

Team Kartonnage Hedel

Magazijn Kartonnage Hedel

Voorraadbeheer van onze kartonnendozen

Voor onze klanten zijn verpakkingsmaterialen van groot belang. We weten allemaal hoeveel er mis kan gaan tijdens het verzendproces en om problemen te voorkomen is het belangrijk dat uw producten optimaal worden beschermd. Wij kunnen u hierbij helpen. Onze verpakkingsmaterialen worden gemaakt van sterk golfkarton, wat ervoor zorgt dat uw producten onbeschadigd bij de klant zullen aankomen. Daarnaast worden al onze dozen op maat gemaakt. Dit betekent dat u de precieze maten aan ons kunt doorgeven, zodat u geen last heeft van overbodige ruimte in een doos. Van kleine brievenbuspakketjes tot grote verhuisdozen: u vindt ze allemaal op Kartonnagehedel.nl.

Kartonnen dozen altijd op voorraad zetten

Wij begrijpen hoe belangrijk golfkartonnen verpakkingen zijn voor onze klanten. Daarom werken wij uitsluitend met karton van hoge kwaliteit en dragen wij de zorg voor het volledige productieproces. Dit betekent dat onze kartonnen dozen op maat worden gemaakt, én worden onderworpen aan de nodige kwaliteitscontroles. De verpakkingsmaterialen worden door ons niet eerder verstuurd naar de klant dan wanneer ze voldoen aan al onze eisen. Hierdoor kunnen we onze klanten kwaliteit garanderen. Omdat wij de kartonnen dozen op maat maken, werken wij niet met een voorraad van uiteenlopende formaten kant en klare dozen. Onze voorraad bestaat slechts uit plano golfkartonnen platen, die liggen opgeslagen in één van onze magazijnen. Komt er bij ons een bestelling binnen? Dan kunnen wij het golfkarton eventueel direct uit onze eigen voorraad halen en meteen beginnen met de productie. Hierdoor kunnen we onze klanten een snelle levertijd garanderen. Komt de maatvoering niet goed uit, dan bestellen wij het benodigde karton voor u op maat.

 

Kartonnen dozen op maat laten maken

We kennen allemaal de bedrijven die kleine producten versturen in véél te grote kartonnen dozen. Dit is niet alleen zonde van de verpakking, maar ook niet goed voor het milieu. Daarom hebben wij ervoor gekozen om onze klanten uitsluitend maatwerk aan te bieden. Op onze website kunt u de kartonnen dozen gemakkelijk calculeren en bestellen. Als eerste vult u het aantal dozen in en vervolgens geeft u de precieze maten aan ons door. Wanneer u uw bestelling heeft verstuurd, gaan wij direct voor u aan de slag. Wij werken met ploegendiensten, waardoor ons productieproces efficiënt ingericht kan worden. Hierdoor kunnen we onze klanten een snelle levertijd garanderen. Tijdens het productieproces worden de golfkartonnen platen verwerkt tot kartonnen dozen. Vervolgens worden ze door onze medewerkers onderworpen aan verschillende kwaliteitscontroles, zodat ze aan het opgegeven formaat voldoen en daardoor uw producten optimaal beschermen. Heeft u met spoed nieuwe verpakkingsdozen nodig? Maakt u zich dan geen zorgen, want ook spoedleveringen behoren tot de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op, zodat we de mogelijkheden met u kunnen bespreken.

Voorraadbeheer bij Kartonnage Hedel

Als leverancier van golfkartonnen verpakkingsmateriaal, denken wij graag met onze klanten mee. Zo begrijpen wij bijvoorbeeld dat niet alle bedrijven beschikken over een eigen magazijn of loods. Veel van onze klanten hebben niet voldoende ruimte om hun verpakkingsdozen op te bergen. Wij hebben hier een oplossing voor gevonden! Wij bieden onze klanten namelijk de mogelijkheid om hun kartonnen dozen bij ons in de voorraad te plaatsen. Wij beschikken over een groot magazijn van meer dan 2000 m2, dat van alle gemakken is voorzien. Zo hoeft u niet op de productie van dozen te wachten en kunnen wij op afroep aanleveren, zodat u altijd voldoende dozen voorhanden hebt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor voorraadbeheer en leveren op afroep? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en grijp niet mis op dozen.

Team Kartonnage Hedel

Golfkarton productie

Hoe wordt golfkarton gemaakt?

Als gerenommeerde producent van golfkartonnen dozen op maat vertellen we u graag hoe golfkarton wordt gemaakt. Deze productie heeft veel raakvlakken met het maken van papier, want in feite is golfkarton niets anders dan verlijmde lagen dik papier met daarin tussen een gegolfde papierlaag. Het eerste deel van het productieproces is dan ook hetzelfde als bij de productie van papier.

Papier recyclen voor de productie van golfkarton

In de golfkartonfabrieken maken ze golfkarton van oud papier en karton. Dit is erg milieuvriendelijk, want er hoeven minder bomen voor te worden gekapt. Om dit voor elkaar te krijgen moet er eerst oud papier worden ingezameld. Dit papier wordt in grote hoeveelheden opgelost in water, waardoor alle houtvezels loskomen.

Het wordt als het ware een dikke pulp en met behulp van een zeef worden alle andere materialen eruit gezeefd. Het kan namelijk voorkomen dat mensen per ongeluk stukjes plastic of andere zaken bij het oud papier gooien. Dit moet er allemaal uit gefilterd worden. Vervolgens gaat de pulp een machine met ronddraaiende zeven in.

Het persen van de pulp

Om papier te maken moet de gecreëerde pulp worden ontdaan van al het vocht. Dit gebeurt met behulp van een zeef en een retentiemiddel. Dit middel zorgt ervoor dat het water sneller oplost en dat de vezels aan elkaar hechten. Het water speelt overigens ook een belangrijke rol bij het binden van de vezels.

Zonder water werkt het retentiemiddel namelijk niet, omdat er een waterstofbrug nodig is om de verbinding te maken. Daarom zit er in feite altijd water in papier, of het nu dik, dun, licht of donker papier betreft. Doordat de waterstofdeeltjes onderdeel uitmaken van de binding tussen de houtvezels, voelt het papier uiteindelijk toch heel droog aan.

Afhankelijk van toepassing en de gewenste dikte van het papier kan het zijn dat er meerdere lagen op elkaar worden geperst. De papierbanen voor golfkarton worden doorgaans langer gedroogd dan die voor normaal papier. Dit maakt het papier wat stugger en daardoor steviger, waardoor het meer geschikt is voor het produceren van het golfkarton.

Het maken van golfkarton

Het papier wat van de papiermachine komt voor het maken van het golfkarton wordt op grote rollen gedraaid tot wel 25 kilometer per rol bij een breedte van 2,8 meter. Als de moederrollen klaar zijn gaan deze rollen papier naar de golfkartonfabriek, waar vervolgens het golfkarton wordt gemaakt.

Dit gebeurt vervolgens door een sinus gegolfde papierlaag te verlijmen tussen een vlakke binnen en buitenlaag en zo ontstaat het golfkarton. De gegolfde laag papier ontstaat door deze vochtig te maken met stoom en deze door geribbelde walsen heen te halen. De ontstane golven krijgen na een droogproces een vaste vorm.

De meest gebruikelijke soorten golfkarton is die van 3 lagen en 5 lagen, de 3 laags zijn de enkele golf kartonsoorten en 5 laags dubbelgolf kartonsoorten. Om de enkele golf als eerste voorbeeld te nemen wordt dus tussen de binnen en buitenste lagen één laag met de golvende structuur aangebracht. Bij de dubbelgolf zijn er dus twee gegolfde lagen met 
daar tussenin een papierlaag.

Deze gegolfde laag geeft het geheel ontzettend veel stevigheid, waardoor het voor veel doeleinden geschikt is. Dit verlijmen gebeurt met slechts een dun laagje zetmeellijm, die de lagen aan elkaar verbindt. Het ontstane golfkarton is buigzaam tussen de golven in en erg sterk en stijf op de staande golf.

Milieuvriendelijke golfkartonnen verpakkingen

In onze productiehal snijden we het golfkarton voor uw gewenste model doos op de juiste maat. Daarna worden uw dozen geslotterd op onze boxmakers en zo nodig langsnaad verlijmd. Doordat we enkel gebruik maken van gerecycled golfkarton zijn onze verpakkingen een zeer duurzame keuze. Dit wordt nog eens versterkt door het feit dat we al onze kartonnen dozen en kartonplaten op uw eigen gewenst formaat maken, zodat er zo min mogelijk karton verspilling is.

Daarnaast is er bij het gebruik van onze golfkarton verpakkingen op maat veel minder opvulmateriaal nodig. Dozen op maat gemaakt nemen daarom ook minder ruimte in beslag, zowel tijdens opslag als verzending. U maakt door het gebruik van golfkartonnen dozen op maat zowel een milieuvriendelijke, als een financieel aantrekkelijke keuze.

Team Kartonnage Hedel

Het volledig benutten van de productiecapaciteit. Hoe doen we dat?

Productiecapaciteit hangt samen met vraag naar kartonnen dozen en verpakkingsmaterialen, deze is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Om onze klanten zo snel mogelijk te kunnen helpen, moeten wij dus een heleboel kartonnen dozen produceren in een zo kort mogelijke tijd. Daarom is het voor ons zo belangrijk dat we onze machines optimaal benutten. Met capaciteit bedoelen we de maximale tijd die we nodig hebben om de dozen te produceren. We kunnen ons voorstellen dat onze klanten enorm nieuwsgierig zijn naar de manieren waarop wij onze output weten te vergroten én te verbeteren. Daarom leest u in dit artikel alles over ons productieproces én hoe wij ervoor zorgen dat we onze klanten snel van dienst kunnen zijn.

We werken in ploegen

Wij werken met zogenoemde ploegendiensten. Dit betekent dat onze machines 16 uur per dag dozen produceren. Onze medewerkers werken afwisselende tijden, met ochtend- en avonddiensten. Sommige medewerkers beginnen de dag vroeg, en andere medewerkers werken tot diep in de avond door. Door het werken met ploegendiensten zorgen we ervoor dat onze machines dag in dag uit kunnen blijven draaien. Hierdoor wordt de productiecapaciteit optimaal benut en kunnen er dagelijks een heleboel extra verpakkingsdozen worden geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat we snel kunnen leveren én zoveel mogelijk klanten kunnen helpen.

Naast het werken in ploegendiensten werken we uiteraard ook met zeer vakkundige en gekwalificeerde medewerkers. Dit betekent dat productiemedewerkers bij ons goed worden begeleid, zodat ze precies weten wat er van ze wordt verwacht. Dit zorgt ervoor dat onze medewerkers beschikken over alle kennis op kartonnage gebied die ze nodig hebben in de productie, zodat er weinig tijd verloren gaat aan miscommunicaties of menselijke fouten.

Het gebruik van goede machines

Een andere manier waarop wij onze productiecapaciteit volledig benutten is het gebruik van goede en professionele dozenmachines die gemakkelijk instelbaar zijn. Dit zorgt overigens niet alleen voor een snelle productie, maar ook voor een goede kwaliteit van al onze dozen op maat. Alle bewerkingsmachines die wij inzetten tijdens de productie, worden regelmatig gecontroleerd op eventuele gebreken, foutmeldingen of veiligheidsrisico’s. Op deze manier kunnen we niet alleen de veiligheid van onze medewerkers garanderen, maar kunnen we ook vervelende problemen voorkomen.

De voordelen van het vergroten van de productiecapaciteit voor de klant

Door het optimaal benutten van het productieproces zorgen wij ervoor dat we, in korte tijd, een heleboel golfkartonnen dozen kunnen produceren. Dit betekent dat we onze klanten vaak een korte levertijd kunnen aanbieden. Wanneer wij niet in ploegendiensten zouden werken en in plaats daarvan onze machines eind middag zouden stopzetten, zou onze levertijd waarschijnlijk verdubbelen. Simpelweg omdat we (in dezelfde tijd) veel minder dozen zouden kunnen produceren. Door onze productiecapaciteit optimaal te benutten zorgen we er dus voor dat onze klanten niet lang hoeven te wachten op hun kartonnen verpakkingsmaterialen. Onze kartonnen dozen worden namelijk vaak geleverd binnen 20-33 werkdagen.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat een klant zijn kartonnen verpakkingen eerder nodig heeft, bijvoorbeeld omdat de klant een onverwachte order heeft binnengekregen. Maakt u zich geen zorgen, want wij bieden ook spoedleveringen aan! Doordat wij bijna dag en nacht kartonnen dozen fabriceren, creëren wij namelijk de flexibiliteit om onze klanten te helpen bij problemen en onverwachte spoed. Heeft u dringend kartonnen dozen nodig? Schroom dan niet om ons te contacteren. In goed overleg kunnen we dan kijken wat u nodig heeft en wanneer wij de dozen kunnen afleveren. Het verhogen van onze productiecapaciteit is dus niet alleen positief voor ons als bedrijf, maar ook zeker voor onze klanten!

Team Kartonnage Hedel