Blog

Verzenddoos

Wat is de beste verzenddoos?

Een verzenddoos beschermt uw producten tegen beschadigingen. In dit artikel lees u welke verzenddoos van Kartonnage Hedel het beste bij uw product past.

Door de groeiende populariteit van het online winkelen, versturen steeds meer bedrijven hun producten via de post. Dit is een snelle en gemakkelijke manier van verkopen, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met de risico’s die het product loopt tijdens het verzendingsproces. Wanneer het product niet goed wordt ingepakt, kan het item beschadigd raken voordat het überhaupt uw klant bereikt. Dit kan klachten en negatieve reviews opleveren. Om deze risico’s te verminderen, is het belangrijk om uw product in de juiste verzenddoos te versturen. Een klein product in een te grote doos zal namelijk sneller beschadigingen oplopen door de lege ruimte binnen de doos. Twijfelt u welke verzenddoos het beste bij uw artikelen past? Leest u dan vooral verder, want in dit blog leggen we u uit in welke van onze dozen u uw producten het beste kunt versturen.

Verzenddoos in de uitvoering van de wikkeldoos

Verkoopt u boeken, schilderijen of grote tafelbladen? Dan raden wij u aan om te kiezen voor onze kartonnen wikkeldozen. Een wikkeldoos is de beste verzenddoos voor het versturen van de wat zwaardere en moeilijker te hanteren rechthoekige of vierkante artikelen. Doordat u onze wikkeldozen strak rond het product kunt vouwen, krijgt het product haast niet de mogelijkheid om te verschuiven tijdens het transport. Dit zal het risico op kleine beschadigingen aan bijvoorbeeld de hoeken van het product aanzienlijk verkleinen. U kunt ervoor kiezen om meerdere producten in één wikkeldoos te versturen, maar dit raden wij u sterk af tenzij beide producten precies dezelfde afmetingen hebben. Wanneer het ene product kleiner is dan het andere, zal een wikkeldoos namelijk alleen het grootste artikel optimaal kunnen beschermen.

Kartonnen vouwdozen

Vouwdozen zijn wereldwijd de populairste en meest gebruikte verzenddozen. Door het rechthoekige of vierkante model van de kartonnen doos, kan er namelijk vrijwel ieder product mee worden verstuurd. Of u nu een cirkelvormig, vierkant of driehoekig product wilt versturen: het past allemaal in een kartonnen vouwdoos. Daarnaast zijn vouwdozen ook uitermate geschikt wanneer u meerdere artikelen in één doos wilt verzenden. Om de verzending zo veilig mogelijk te laten verlopen, raden wij u aan om de vouwdozen op maat bij ons te laten maken. Hierdoor kunt u de lege ruimte in de vouwdoos tot een minimum beperken, waardoor het product niet heen en weer zal schuiven tijdens de verzending. Wilt u de vouwdozen ook kunnen gebruiken voor grotere bestellingen? Dan zult u een grotere maat vouwdoos moeten bestellen. Om uw producten optimaal te beschermen, raden we aan om de lege ruimte in de vouwdoos op te vullen met bubbelfolie of papierwol of ander opvulmateriaal.

Kartonnen kokers

Kokerdozen zijn dozen die uitsluitend geschikt zijn voor producten die u kunt oprollen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vloerkleden, posters, fotoprints en behangrollen. Bij Kartonnage Hedel vindt u de vierkante kartonnen kokers. Wilt u het product per post versturen? Dan raden wij u aan om voor één van onze vierkante kokers te kiezen. Een ronde koker loopt tijdens de verzending namelijk het risico om van de lopende band af te rollen, waardoor het postpakket gemakkelijk kwijt kan raken. Meestal zullen de pakketdiensten een ronde koker handmatig moeten verwerken op de sorteerband, hierdoor krijg je te maken met hogere tariefkosten voor verzending. Onze vierkante kokers zijn allemaal op een minimale maat te verkrijgen vanaf 100×100 mm. Net als onze andere kartonnen dozen, zijn onze kartonnen kokerdozen volledig op maat te bestellen. De kokerdozen gaan tot een hoogte van maar liefst 2000 mm. Zo kunt u onze kartonnen kokers gebruiken voor zowel kleine posters als grote vloerkleden, handig toch?

Team Kartonnage Hedel

Wikkeldoos

Kartonnen wikkeldozen online bestellen

Heeft u kartonnen wikkeldozen nodig voor het versturen van boeken, kalenders, schilderijen of andere lange, platte producten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze wikkeldozen zijn zeer geschikt voor het versturen van vierkante of rechthoekige artikelen. De kartonnen wikkeldoos vouwt u strak om het product heen, zodat het product optimaal wordt beschermd. U kunt bij ons terecht voor wikkeldozen in veel verschillende maten. Of u nu boeken verstuurt of grote tafelbladen: onze wikkeldozen zorgen ervoor dat uw product onbeschadigd wordt afgeleverd. Twijfelt u toch nog tussen onze normale vouwdozen en wikkeldozen? Leest u dan snel verder, want wij leggen u graag uit waarom onze klanten kiezen voor wikkeldozen.

Wikkeldozen bieden goede bescherming

Al onze dozen zijn gemaakt van het sterkste golfkarton en worden tijdens de productie regelmatig onderworpen aan kwaliteitscontroles. Hierdoor kunnen wij garanderen dat zowel onze vouwdozen als onze wikkeldozen de beste bescherming bieden tijdens het verzenden of vervoeren van producten. Eén van de grootste verschillen tussen onze vouwdozen en onze wikkeldozen is de ruimte die het product krijgt in de doos. Wikkeldozen omhullen het product volledig, waardoor het product niet de kans krijgt om te verschuiven. In vouwdozen blijft er meer lege ruimte achter in de doos. Dit kan de kans op schade aan bijvoorbeeld de hoekjes van boeken, schilderijen of tafelbladen vergroten.

Wikkeldozen zijn snel en eenvoudig in elkaar te zetten

Onze wikkeldozen zijn snel en gemakkelijk in elkaar te zetten, waardoor u veel tijd kunt besparen. De wikkeldoos heeft zichtbare vouwlijnen, waardoor je de doos kunt vergelijken met een bouwpakket. U zult zien dat hoe vaker u het doet: hoe minder tijd het in beslag neemt. Leg uw product op de bodem en vouw het golfkarton van links naar rechts over het product heen. Als laatste vouwt u de zijkleppen dicht. Om de doos te sluiten, plakt u de randen af met tape.

Wikkeldozen zijn beter voor het milieu

Wanneer u een boek verstuurt in een kartonnen wikkeldoos, zit het karton strak rond het product gevouwen. Hierdoor krijgt het boek niet de kans om te verschuiven tijdens het verzendingsproces. Wilt u een boek versturen in een vouwdoos? Dan zult u op een andere manier ervoor moeten zorgen dat de lege ruimte wordt opgevuld. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld bubbeltjesplastic of piepschuim toe te voegen aan de vouwdoos. Dit is niet alleen veel duurder, maar ook slechter voor het milieu.

Wikkeldozen zijn verkrijgbaar in de door u gewenste formaten

Omdat wikkeldozen strak rond het product heen moeten worden gevouwen, zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende maten. Bereken de maat van uw producten en wij kunnen de wikkeldoos in ieder gewenst formaat produceren. Of u nu grote schilderijen of kleine notitieboekjes verkoopt: bij ons bent u aan het juiste adres!

Naast het formaat, heeft u ook keuze uit kleur en kartonsoort. Onze wikkeldozen zijn verkrijgbaar in bruin en wit karton. Bruin karton wordt gezien als de standaard voor postpakketten, maar voor een chique uitstraling, raden wij u wit karton aan. Zowel de witte als de bruine wikkeldozen zijn verkrijgbaar in meerdere soorten golfkarton. Voor producten die weinig risico lopen tijdens de verzending, kiest u enkelgolf. Dit is de goedkoopste kartonsoort en is geschikt voor pakketjes met weinig risico op schade. Wilt u extra bescherming? Kies dan voor wikkeldozen van dubbelgolf karton. Twijfelt u welk type golfkarton geschikt is voor uw product? Schroom dan niet om ons te contacteren voor persoonlijk advies. Wij helpen u graag verder.

Team Kartonnage Hedel

Vouwdozen

Kartonnen vouwdozen online bestellen

Heeft u kartonnen vouwdozen nodig voor het vervoeren of versturen van uw producten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem bijvoorbeeld onze kartonnen vouwdozen, waarvoor uitsluitend het allerbeste karton wordt gebruikt tijdens het productieproces. De vouwdozen kunnen hierdoor voor veel verschillende doeleinden worden ingezet, denk bijvoorbeeld aan het versturen van postpakketten of het verhuizen van dierbare spullen.

Bent u op zoek naar stevige kartonnen dozen waarop u kunt vertrouwen? Zoek dan niet verder, want vouwdozen zijn niet voor niets ‘s werelds populairste en meest gebruikte kartonnen doos. En bij ons vindt u een ruim assortiment. Om de laatste twijfels bij u weg te nemen, leest u in dit blog precies waarom wij zo trots zijn op onze vouwdozen én waarom we ze aanraden aan vrijwel al onze klanten.

Verschillende soorten vouwdozen

Juist omdat we zoveel vertrouwen hebben in de kwaliteit van onze vouwdozen, bieden wij meerdere modellen aan in ons assortiment. Om u een impressie te geven van de verschillende mogelijkheden, hebben we onze modellen hieronder voor u op een rijtje gezet:

Vouwdoos 0200 (bovenzijde open)

Deze vouwdoos is open aan de bovenkant en heeft alleen aan de onderkant een sluitende klep. Dit betekent dat deze vouwdoos niet volledig kan worden afgesloten. De vouwdoos 0200 wordt daarom niet gebruikt voor postpakketten, maar des te meer voor het opbergen van materialen of het vervoeren van producten binnen uw bedrijf.

Vouwdoos 0201 (meest gebruikte kartonnen vouwdoos)

Dit model heeft zowel aan de boven- als aan de onderkant een sluitende klep. Dit betekent dat u de doos gemakkelijk zelf kunt uitklappen en dat u hem volledig kunt afsluiten. Bent u op zoek naar een vouwdoos 0201 voor het versturen van postpakketten? Dan is dit model perfect voor u!

Vouwdoos 0202 (overlappend onder en aansluitend boven)

De vouwdoos 0202 heeft aan de bovenkant sluitende vouwkleppen, maar aan de onderkant overlappende vouwkleppen. Dit betekent dat u de kartonnen kleppen over elkaar heen legt, waardoor ze nóg steviger worden. Dit model is inzetbaar voor veel verschillende doeleinden. Zo kunt u deze vouwdozen niet alleen uitstekend gebruiken voor het vervoeren van puntbelaste poederen, maar u kunt er ook postpakketten mee versturen. De bodem zal bij gebruik van deze dozen minder doorzakken.

Vouwdoos 0203 (overlappende kleppen)

Dit model 0203 heeft zowel aan de bovenkant als aan de onderkant overlappende vouwkleppen. Dit is perfect wanneer u bijvoorbeeld zwaardere en breekbare materialen met de post moet versturen. Het grote voordeel van deze dozen is dat door de overlappende kleppen deze vrijwel niet inzakken en waardoor je tevens zwaardere dozen op elkaar kunt stapelen.

Bij ons heeft u overigens niet alleen keuze uit meerdere modellen, maar uit verschillende extra opties. Zo kunnen onze kartonnen vouwdozen geleverd worden met of zonder handgrepen en kunt u zelfs de kleur van het karton kiezen. Heeft u liever bruin karton of wit?

Ons efficiënte en kwalitatieve productieproces

Wij begrijpen als geen ander dat onze kartonnen vouwdozen een hoop te verduren krijgen. Tijdens het transport is het immers niet mogelijk om ieder pakket met zijden handschoentjes aan te pakken. Daarom staat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel. Om onze klanten van sterke vouwdozen te kunnen voorzien, dragen wij zorg voor de nodige controles gedurende het productieproces. Tijdens deze controles testen onze medewerkers of het karton voldoet aan alle eisen en het gewenste gewicht kan dragen.

Naast de kwaliteit willen we onze klanten natuurlijk ook zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn. Om een snelle levering te kunnen garanderen, werken wij in een 2-ploegendienst. Hierdoor staan onze machines beperkt stil en kunnen we per dag veel vouwdozen produceren. Dit alles zorgt er niet alleen voor dat we onze klanten tevreden kunnen stellen, maar ook dat onze medewerkers trots zijn op hun werk én het eindresultaat!

 

Team Kartonnage Hedel

Magazijn Kartonnage Hedel

Voorraadbeheer van onze kartonnendozen

Voor onze klanten zijn verpakkingsmaterialen van groot belang. We weten allemaal hoeveel er mis kan gaan tijdens het verzendproces en om problemen te voorkomen is het belangrijk dat uw producten optimaal worden beschermd. Wij kunnen u hierbij helpen. Onze verpakkingsmaterialen worden gemaakt van sterk golfkarton, wat ervoor zorgt dat uw producten onbeschadigd bij de klant zullen aankomen. Daarnaast worden al onze dozen op maat gemaakt. Dit betekent dat u de precieze maten aan ons kunt doorgeven, zodat u geen last heeft van overbodige ruimte in een doos. Van kleine brievenbuspakketjes tot grote verhuisdozen: u vindt ze allemaal op Kartonnagehedel.nl.

Kartonnen dozen altijd op voorraad zetten

Wij begrijpen hoe belangrijk golfkartonnen verpakkingen zijn voor onze klanten. Daarom werken wij uitsluitend met karton van hoge kwaliteit en dragen wij de zorg voor het volledige productieproces. Dit betekent dat onze kartonnen dozen op maat worden gemaakt, én worden onderworpen aan de nodige kwaliteitscontroles. De verpakkingsmaterialen worden door ons niet eerder verstuurd naar de klant dan wanneer ze voldoen aan al onze eisen. Hierdoor kunnen we onze klanten kwaliteit garanderen. Omdat wij de kartonnen dozen op maat maken, werken wij niet met een voorraad van uiteenlopende formaten kant en klare dozen. Onze voorraad bestaat slechts uit plano golfkartonnen platen, die liggen opgeslagen in één van onze magazijnen. Komt er bij ons een bestelling binnen? Dan kunnen wij het golfkarton eventueel direct uit onze eigen voorraad halen en meteen beginnen met de productie. Hierdoor kunnen we onze klanten een snelle levertijd garanderen. Komt de maatvoering niet goed uit, dan bestellen wij het benodigde karton voor u op maat.

 

Kartonnen dozen op maat laten maken

We kennen allemaal de bedrijven die kleine producten versturen in véél te grote kartonnen dozen. Dit is niet alleen zonde van de verpakking, maar ook niet goed voor het milieu. Daarom hebben wij ervoor gekozen om onze klanten uitsluitend maatwerk aan te bieden. Op onze website kunt u de kartonnen dozen gemakkelijk calculeren en bestellen. Als eerste vult u het aantal dozen in en vervolgens geeft u de precieze maten aan ons door. Wanneer u uw bestelling heeft verstuurd, gaan wij direct voor u aan de slag. Wij werken met ploegendiensten, waardoor ons productieproces efficiënt ingericht kan worden. Hierdoor kunnen we onze klanten een snelle levertijd garanderen. Tijdens het productieproces worden de golfkartonnen platen verwerkt tot kartonnen dozen. Vervolgens worden ze door onze medewerkers onderworpen aan verschillende kwaliteitscontroles, zodat ze aan het opgegeven formaat voldoen en daardoor uw producten optimaal beschermen. Heeft u met spoed nieuwe verpakkingsdozen nodig? Maakt u zich dan geen zorgen, want ook spoedleveringen behoren tot de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op, zodat we de mogelijkheden met u kunnen bespreken.

Voorraadbeheer bij Kartonnage Hedel

Als leverancier van golfkartonnen verpakkingsmateriaal, denken wij graag met onze klanten mee. Zo begrijpen wij bijvoorbeeld dat niet alle bedrijven beschikken over een eigen magazijn of loods. Veel van onze klanten hebben niet voldoende ruimte om hun verpakkingsdozen op te bergen. Wij hebben hier een oplossing voor gevonden! Wij bieden onze klanten namelijk de mogelijkheid om hun kartonnen dozen bij ons in de voorraad te plaatsen. Wij beschikken over een groot magazijn van meer dan 2000 m2, dat van alle gemakken is voorzien. Zo hoeft u niet op de productie van dozen te wachten en kunnen wij op afroep aanleveren, zodat u altijd voldoende dozen voorhanden hebt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor voorraadbeheer en leveren op afroep? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en grijp niet mis op dozen.

Team Kartonnage Hedel