Fefco boek

Ons Fefco boek is een handig hulpmiddel voor het kiezen van uw soort doos. Het is erg fijn als mensen elkaar goed verstaan en begrijpen. Zo is het ook met golfkartonnen verpakkingen, welk type verpakking bedoelt u? Omdat de term FEFCO de meeste mensen niets zegt hebben wij bij Kartonnage Hedel besloten om dit MODEL te noemen.

Zo worden dozen duidelijk

Om misverstanden te voorkomen zijn er internationale afspraken gemaakt om verschillende modellen standaard te maken en er een nummer aan vast te leggen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een boek is verschenen dat vele modellen kartonnen verpakkingen hanteert met een simpele uitleg en afbeeldingen.

U kunt het Fefco boek hieronder downloaden en bekijken welk model u nodig heeft.

klik op de afbeelding voor de download

STUUR ONS EEN BERICHT

  Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

  Fefco nummers

  In het handboek staan verschillende soorten dozen vermeld met een type nummer, dit noemen we een Fefco code.

  Een Fefco code is dus een nummering van verschillende type dozen. Zo heeft iedere doos zijn eigen bijzonderheden en eigenschappen. In het boek worden bijvoorbeeld de plano uitslagen en vouwvormen van de dozen uitgebeeld. Ook staat er een uitleg beschreven hoe je de dozen moet vouwen, welke golfrichting ze hebben en welke vouwlijnen bij welke doos hoort.

  Zo is er ook een rangschikking van b.v. platen en rollen golfkarton, geslotterde dozen, telescoopdozen of interieurs enz.
  Deze worden dan aangeduid door groepsnummers 010, 0200, 300 en 0900 enz.
  Zo vallen platen karton onder groepsnummer 0100, vouwdozen onder 0200, dekseldozen onder 0300, stansdozen en wikkeldozen onder 0400 enz.

  De meest gebruikte Fefco doos is vouwdoos Model 0201. Deze wordt in het Fefco boek aangeduid als een geslotterde doos met vier vouwkleppen.
  Zo wordt er de lengte, breedte en hoogte aangeduid en/of je de doos wilt voorzien van een gelijmde plakrand, handgreep, een getapte of een geniete plakrand.
  Van de gestansde dozen is de Fefco 0427 het meest verkochte model. Zo is er in het boek te zien hoe de vouwwijze is en hoe de doos opgezet dient te worden.

  Kortom het Fefco boek is een handige leidraad voor het kiezen van uw dozen op maat.