Oplage van dozen

kartonnen dozen

Twijfelt u over de hoeveelheid dozen die u wilt bestellen? In dit artikel leest u de voordelen van een hoge én lage oplage kartonnen dozen bij Kartonnage Hedel.

Dozen in zowel hoge als een lage bestelhoeveelheid

Bent u voor uw bedrijf op zoek naar een leverancier van kartonnen dozen? Dan bent u bij Kartonnage Hedel aan het juiste adres. Op onze website kunt u snel en gemakkelijk kartonnen dozen op maat bestellen. Zo heeft iedere doos altijd het juiste formaat en kunt u veel geld besparen op extra opvulmateriaal.

Kartonnage Hedel is er voor zowel de grote als de kleine ondernemer. Wij begrijpen namelijk dat niet ieder bedrijf direct honderden kartonnen dozen nodig heeft. Daarom zijn onze op maat gemaakte dozen al vanaf een zeer kleine oplage te bestellen. Wilt u een bestelling plaatsen, maar twijfelt u over de hoeveelheid? Lees dan vooral verder. In dit artikel leggen we de voor- en nadelen van hoge én lage aantallen graag aan u voor.

De voordelen van een lage oplage kartonnen dozen

Bij Kartonnage Hedel werken we met een minimum oplage van slechts 10 stuks. Dit zorgt ervoor dat onze klanten gemakkelijk kleine aantallen kartonnen dozen op maat kunnen bestellen. Lage oplages zijn vooral handig voor kleine ondernemers die nog weinig pakketjes hoeven te versturen of die niet de ruimte hebben om honderden dozen op te slaan.

Wilt u een eerste bestelling plaatsen? Ook dan kan het handig zijn om met een klein aantal kartonnen dozen te beginnen. Zo kunt u bekijken of de doos in kwestie goed bij uw product past en kunt u de investering zo laag mogelijk houden.

De nadelen van een lage oplage kartonnen dozen

Het grootste nadeel van het bestellen van een kleine oplage kartonnen dozen, is het feit dat u minder voorraad voorhanden heeft. Bij een plotseling groei in het aantal bestellingen bij uw bedrijf, kan dit voor problemen zorgen. Daarnaast zijn dozen in een kleinere oplage per stuk iets duurder.

U profiteert namelijk van volumevoordeel wanneer u kiest voor een grotere oplage. De calculator op onze productpagina’s geeft u namelijk een prijs naar rato: hoe meer dozen u besteld, hoe scherper de prijs.

De voordelen van een hoog aantal

Grote bedrijven raden wij aan om hun kartonnen dozen op maat in grotere oplages te bestellen. Dit zorgt er niet alleen voor dat u altijd voldoende verpakkingsmateriaal op voorraad heeft, maar kan u ook veel geld besparen door meerdere formaten in te kopen waardoor u stapelkortingen krijgt.

Bij bestellingen met een hoge oplage worden de kosten verdeeld over het aantal kartonnen dozen. Je zou kunnen zeggen: hoe hoger het aantal, hoe lager de prijs per doos. Dit kan niet alleen uw bedrijf veel geld schelen, maar ook uw klant. U hoeft immers een minder hoog bedrag voor de verzending door te berekenen.

De nadelen van een hoog aantal

Bij het bestellen van een hoge aantal dozen zult u rekening moeten houden met de opslag. Wanneer uw bedrijf niet beschikt over voldoende opslagruimte, kan dit een probleem vormen. Tevens is het zo dat u kartonnen producten het beste in een geconditioneerde en vochtvrije ruimte kunt opslaan.

Wenst u naar aanleiding van deze blog meer informatie?

Kijk dan gauw op onze website, of neem contact met ons op.

Team Kartonnage Hedel