Wat is de beste verzenddoos?

Milieuvriendelijk verpakken

Een verzenddoos beschermt uw producten tegen beschadigingen. In dit artikel lees u welke verzenddoos van Kartonnage Hedel het beste bij uw product past.

Door de groeiende populariteit van het online winkelen, versturen steeds meer bedrijven hun producten via de post. Dit is een snelle en gemakkelijke manier van verkopen, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met de risico’s die het product loopt tijdens het verzendingsproces. Wanneer het product niet goed wordt ingepakt, kan het item beschadigd raken voordat het überhaupt uw klant bereikt. Dit kan klachten en negatieve reviews opleveren. Om deze risico’s te verminderen, is het belangrijk om uw product in de juiste verzenddoos te versturen. Een klein product in een te grote doos zal namelijk sneller beschadigingen oplopen door de lege ruimte binnen de doos. Twijfelt u welke verzenddoos het beste bij uw artikelen past? Leest u dan vooral verder, want in dit blog leggen we u uit in welke van onze dozen u uw producten het beste kunt versturen.

Verzenddoos in de uitvoering van de wikkeldoos

Verkoopt u boeken, schilderijen of grote tafelbladen? Dan raden wij u aan om te kiezen voor onze kartonnen wikkeldozen. Een wikkeldoos is de beste verzenddoos voor het versturen van de wat zwaardere en moeilijker te hanteren rechthoekige of vierkante artikelen. Doordat u onze wikkeldozen strak rond het product kunt vouwen, krijgt het product haast niet de mogelijkheid om te verschuiven tijdens het transport. Dit zal het risico op kleine beschadigingen aan bijvoorbeeld de hoeken van het product aanzienlijk verkleinen. U kunt ervoor kiezen om meerdere producten in één wikkeldoos te versturen, maar dit raden wij u sterk af tenzij beide producten precies dezelfde afmetingen hebben. Wanneer het ene product kleiner is dan het andere, zal een wikkeldoos namelijk alleen het grootste artikel optimaal kunnen beschermen.

Kartonnen vouwdozen

Vouwdozen zijn wereldwijd de populairste en meest gebruikte verzenddozen. Door het rechthoekige of vierkante model van de kartonnen doos, kan er namelijk vrijwel ieder product mee worden verstuurd. Of u nu een cirkelvormig, vierkant of driehoekig product wilt versturen: het past allemaal in een kartonnen vouwdoos. Daarnaast zijn vouwdozen ook uitermate geschikt wanneer u meerdere artikelen in één doos wilt verzenden. Om de verzending zo veilig mogelijk te laten verlopen, raden wij u aan om de vouwdozen op maat bij ons te laten maken. Hierdoor kunt u de lege ruimte in de vouwdoos tot een minimum beperken, waardoor het product niet heen en weer zal schuiven tijdens de verzending. Wilt u de vouwdozen ook kunnen gebruiken voor grotere bestellingen? Dan zult u een grotere maat vouwdoos moeten bestellen. Om uw producten optimaal te beschermen, raden we aan om de lege ruimte in de vouwdoos op te vullen met bubbelfolie of papierwol of ander opvulmateriaal.

Kartonnen kokers

Kokerdozen zijn dozen die uitsluitend geschikt zijn voor producten die u kunt oprollen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vloerkleden, posters, fotoprints en behangrollen. Bij Kartonnage Hedel vindt u de vierkante kartonnen kokers. Wilt u het product per post versturen? Dan raden wij u aan om voor één van onze vierkante kokers te kiezen. Een ronde koker loopt tijdens de verzending namelijk het risico om van de lopende band af te rollen, waardoor het postpakket gemakkelijk kwijt kan raken. Meestal zullen de pakketdiensten een ronde koker handmatig moeten verwerken op de sorteerband, hierdoor krijg je te maken met hogere tariefkosten voor verzending. Onze vierkante kokers zijn allemaal op een minimale maat te verkrijgen vanaf 100×100 mm. Net als onze andere kartonnen dozen, zijn onze kartonnen kokerdozen volledig op maat te bestellen. De kokerdozen gaan tot een hoogte van maar liefst 2000 mm. Zo kunt u onze kartonnen kokers gebruiken voor zowel kleine posters als grote vloerkleden, handig toch?

Team Kartonnage Hedel