Verpakkingsadvies

Kartonadvies

Kartonnage Hedel kan al uw kartonnen verpakkingsmateriaal op maat maken. In dit artikel leest u welke soort doos in het juiste golfkarton het beste bij uw wensen past.

Verpakkingsadvies: Zo kiest u het juiste model en kartonkwaliteit van uw kartonnen dozen

Bent u op zoek naar kartonnen (vouw)dozen en kunt u wel wat verpakkingsadvies gebruiken bij het maken van de juiste keuze? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Kartonnage Hedel is al ruim 30 jaar dé specialist in het produceren van kartonnen dozen op maat. In onze gebruiksvriendelijke webwinkel kunt u de gewenste maten op de productpagina van uw gekozen type doos aan ons doorgeven, waarna wij direct voor u aan de slag gaan.

Naast de maat en type doos, heeft u bij ons ook de keuze uit meerdere soorten golfkarton. Welk karton het beste bij u past is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de grootte en het gewicht van de artikelen die u wilt verzenden. Om u een beetje op weg te helpen, vindt u in dit artikel ons professionele kartonadvies voor het samenstellen van de perfecte verzenddoos.

Ons advies: Overweeg golfkarton met enkele of dubbele golf

Het eerste waar u op moet letten bij het bestellen van kartonnen dozen, is welk type doos u nodig hebt.
Het type doos is namelijk erg belangrijk voor welke toepassing u de dozen nodig heeft. Als gewoon bescherm en/of verzendmiddel, of is de vouwwijze en sluiting belangrijk? De meest gebruikte inpak en verzenddoos is de Amerikaanse Vouwdoos Model 0201. Hieronder ziet u diverse eigenschappen van verschillende type dozen:

Vouwdozen: Snel inpakken, goedkoop, sterk en te sluiten met plakband.
Dekseldozen: Voor lange producten, sterk, maar opzetten met plakband kost wel wat tijd.
Postdozen: Snel opzetten, mooie uitstraling en geen plakband nodig.
Wikkeldozen: Zeer geschikt voor lage hoogtes en lange producten zoals tafelbladen.
Kokerdozen: Geschikt smalle en lange producten zoals posters en lijsten.

Er is op de product calculatiepagina’s keus uit verschillende kartonsoorten, karton met een enkele of dubbele golflaag. Kartonnage Hedel heeft beide varianten op voorraad. Het verschil tussen de twee spreekt eigenlijk voor zich. Enkel golfkarton bestaat uit één laag en dubbel golfkarton uit twee lagen karton, vandaar de naam dubbel golfkarton.

Dubbel golfkarton is opvallend sterker en kan meer gewicht dragen. Bent u van plan om zware of breekbare artikelen te versturen? Dan is ons advies om te kiezen voor dubbel golfkarton, verkrijgbaar als EE 3mm, EB 4 mm en BC 6-7 mm. Bij lichte en minder breekbare artikelen biedt ons enkele golfkarton vaak al meer dan voldoende bescherming en is er in de smaken E 1,5mm, B 2,8mm en C 3,6mm golf.

Verpakkingsadvies; dikte van het karton is belangrijk

Naast het advies welk type doos u het beste kunt kiezen, helpen we u ook graag bij het uitkiezen van de juiste dikte van het karton. Uiteraard is dubbelkarton altijd sterker dan enkelkarton, maar beiden zijn er in verschillende kwaliteiten. Zo is karton met een dubbele golf bij ons verkrijgbaar in diktes die variëren van 3mm tot maar liefst 7mm. Over het algemeen geldt: hoe dikker het karton en/of hoe zwaarder het gramsgewicht, des te sterker de doos.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, raden we u wel aan om de dikte te kiezen naar aanleiding van het gewicht dat de doos moet kunnen dragen. Vergeet ook niet om rekening te houden met de gevoeligheid van de producten die u gaat versturen. Breekbare artikelen kunnen profijt hebben van een dikker type karton, omdat ze hierdoor beter worden beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Kartonnage Hedel heeft voor de vouwdoos Model 0201 een handig online hulpmiddel ontwikkeld, namelijk de Kartonadvies Tool. Deze tool geeft u een vrijblijvend verpakkings en inpakadvies op maat.
De tool geeft ook aan of het gebruik van beschermingsmiddelen zoals noppenfolie wenselijk is.

Advies voor de kleur van het golfkarton

Naast de kwaliteit van het golfkarton, kunt u ook de kleur van het karton zelf bepalen. Deze keuze vereist geen kartonadvies van onze kant, maar is wel minstens net zo belangrijk. U wilt immers dat de kartonnen dozen er netjes en representatief uitzien.

Bij Kartonnage Hedel heeft u dan ook de keuze uit twee verschillende kleuren golfkarton, namelijk wit en bruin. De standaard bruine kleur van karton is zeer herkenbaar als pakketje en wordt daarom door veel ondernemers verkozen. De witte kleur wordt echter steeds populairder en zorgt voor een modernere look. Welke u het mooist vindt? Dat is helemaal aan u als klant! Let wel op, wit is besmettelijker!

Bent u nieuwsgierig naar ons kartonadvies en wilt u meer te weten te komen welke kartonsoort en type doos u nodig heeft??

Kijk dan gauw op onze website, of neem contact met ons op.

Team Kartonnage Hedel