De schaarste van golfkarton

De schaarste van golfkarton

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat we sinds de coronapandemie wereldwijd te maken hebben gekregen met een schaarste aan golfkarton. Dat wil zeggen dat de vraag groter is dan het aanbod, waar wij als dozenproducent van kartonnen dozen op maat slim op in moeten spelen. Maar hoe komt het nu precies dat er een tekort is aan karton? Dat leggen we je graag uit.

Stijging in aantal webshop bestellingen door de schaarste van golfkarton

Een van de gevolgen van de coronapandemie is dat mensen massaal online zijn gaan bestellen. Of het nu om kleding, make-up, speelgoed of zelfs boodschappen gaat, deze worden meer en meer online besteld. Al deze bestellingen moeten op de juiste manier worden verpakt en kartonnen dozen zijn in veel gevallen de meest voor de hand liggende optie. Deze zijn namelijk gemakkelijk op maat te maken en online te bestellen. Kartonnen dozen zijn bovendien een milieuvriendelijk alternatief dus kiezen vrijwel alle postorderbedrijven voor golfkartonnen verzendverpakkingen.

Met de enorme stijging aan webshop bestellingen is de vraag naar kartonnen verpakkingen tevens gestegen, waardoor er schaarste aan karton is ontstaan. Gelukkig wordt op dit moment in Europa nog steeds voldoende papier en karton geproduceerd, waardoor wij als dozen leverancier nog steeds kunnen aanleveren en zelfs (in overleg) spoedleveringen kunnen aanbieden. Tijdig bestellen is echter wel aan te raden!

Meer bewustwording met betrekking tot het milieu

Een andere reden dat de vraag naar karton (en papier) gestegen is, is dat bedrijven steeds milieubewuster verpakken. Dat wil zeggen dat ze weliswaar reeds kozen voor een kartonnen verpakking, maar deze voorheen wellicht opvulden met bubbeltjesplastic en dat nu niet meer doen. Er zijn namelijk steeds meer kartonnen alternatieven om producten te beschermen. Dit is een zeer goede ontwikkeling voor het milieu, maar het zorgt er net als de stijging in het aantal webshop bestellingen voor dat er op dit moment een schaarste aan karton is.

Tekort aan grondstoffen voor karton

De laatste reden voor de schaarste van karton is een tekort aan grondstoffen. Het spreekt voor zich dat er meer kartonnen dozen moet worden geproduceerd, maar dit probleem ligt niet alleen bij de productie van dozen zelf. Kartonfabrieken draaien namelijk al 24/7, tevens kost het ook tijd om oud papier te recyclen. Er wordt dus gebruik gemaakt van de maximale capaciteit en nieuwe fabrieken bij bouwen is geen optie. Aangezien een groot deel van het beschikbare karton wordt gemaakt van gerecycled papier/karton is het niet zo eenvoudig om simpelweg meer te produceren.

Hoe gaan wij met de schaarste aan golfkarton om?

Als producent en leverancier van kartonnen verpakkingen doen wij er alles aan om op tijd te leveren en zijn spoedleveringen wel mogelijk, echter alleen in overleg. Doordat we met ploegendiensten werken halen we de maximale capaciteit uit onze productie en kunt u nog steeds uw bestellingen plaatsen. We leveren in kleinere afnames van 10 tot 1000 stuks, maar ook grotere bestellingen kunnen we goed verwerken. Al onze 44 modellen kartonnen dozen zijn dus nog steeds online calculeerbaar en dus alle maatwerk opties zijn dan ook met spoed verkrijgbaar. Enkel de levertijd kan in sommige gevallen wat afwijken, maar we doen altijd ons uiterste best om eventuele vertragingen tot een minimum te beperken.

Team Kartonnage Hedel