Milieuvriendelijk verpakken

FSC verpakkingen

Wilt u uw producten milieuvriendelijk verpakken en duurzaam verzenden? In dit artikel leest u waarom de kartonnen dozen van Kartonnage Hedel dan een beste keuze kan zijn.

FSC golfkarton, milieuvriendelijk verpakken

Steeds meer bedrijven en particulieren hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit heeft niet alleen invloed op de producten die je koopt en verkoopt, maar ook op de verpakkingen waarin de producten worden geleverd. Bent u nog op zoek naar een milieuvriendelijke manier om producten mee te versturen? Dan bent u bij Kartonnage Hedel aan het juiste adres. Kartonnage Hedel produceert uw dozen uit FSC golfkarton waarmee je milieuvriendelijk inpakken kunt.

Wat is FSC golfkarton?

FSC is de afkorting van Forest Stewardship Council wat vertaald in het Nederlands de Raad voor goed Bosbeheer is.
Dit keurmerk geeft aan dat de grondstof voor papier en papierproducten met zekerheid afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Dit geldt niet alleen voor Europa maar wereldwijd.

Kartonnen dozen zijn recyclebaar

De mogelijkheid om de verpakking volledig te kunnen recyclen is zeer belangrijk bij duurzame verpakkingsmaterialen. Kartonnen dozen behoren tot de meest milieuvriendelijke opties op dit gebied. Door uw kartonnen dozen na gebruik in de daarvoor bestemde papiercontainers te gooien, zorgt u ervoor dat het karton volledig kan worden gerecycled. Wordt het karton, om wat voor reden dan ook niet gerecycled? Maakt u zich dan vooral niet teveel zorgen, want karton kan binnen één jaar volledig door de natuur zelf worden afgebroken. Het heeft dus geen langdurig effect op het milieu.

Kartonnen dozen op maat laten maken

We kennen allemaal de veel te grote dozen die worden volgestopt met plastic om ervoor te zorgen dat het product niet heen en weer kan schuiven tijdens het verzendproces. Plastic is ongelooflijk slecht voor het milieu en veel mensen zijn daarom op zoek naar een goed alternatief. Met onze op maat gemaakte kartonnen dozen hoeft u nooit meer gebruik te maken van plastic of piepschuim. Door de doos op de maat van uw product af te stemmen, beperken we de loze ruimte in de doos tot een minimum. Zo heeft u geen plastic meer nodig om uw producten optimaal te beschermen.

Hergebruiken is ook een manier van milieuvriendelijk verpakken

Naast recyclen is er natuurlijk nog een andere manier om het beste uit uw kartonnen verpakkingsmateriaal te halen: u kunt het namelijk ook hergebruiken. Kartonnen dozen komen altijd van pas, bijvoorbeeld om nogmaals iets in te versturen of iets in te bewaren. Al onze dozen worden gemaakt uit de beste kwaliteiten FSC golfkarton, waardoor we u een stevige doos kunnen garanderen. Wilt u uw kartonnen verpakkingsmateriaal gemakkelijk kunnen hergebruiken? Dan raden wij u onze vouwdozen of postdozen aan.

Door de duidelijke vouwlijnen op deze dozen, kunt u ze gemakkelijk in- en uit elkaar halen. Om ze te gebruiken, vouwt u de lijnen naar binnen zodat er een doos ontstaat. De opening plakt u af met een stuk tape. Om ze later weer te kunnen hergebruiken, gebruikt u een mes om de tape open te snijden. Vervolgens kunt u de doos weer uit elkaar vouwen totdat u een plat karton overhoudt. Nu kunt u de doos gemakkelijk opbergen, tot het moment waarop u hem weer nodig heeft. Milieuvriendelijk verpakken heeft daarom de toekomst.

Team Kartonnage Hedel